Faszerowane cycki z kurczaka.

6 szt

Do jednych – przesmażone pieczarki, boczek wędzony i żółty ser.

A ponieważ Młody nie lubi pieczarek, do połowy to samo, tylko bez pieczarek.

Mięso wcześniej zostało zamarynowane, wczoraj po powrocie z siłki – nafaszerowałam je i obsmażyłam. Na dziś zostało dokończenie obróbki termicznej przez upieczenie.

Aby nie pomylić, które mają zawartość wzbogaconą przez produkt nieakceptowalny dla Młodego, spięłam je 3 wykałaczkami. Te z dwoma składnikami – dwiema.

Taka jestem pomysłowa!

Moja radość i duma skończyły się dziś rano, kiedy zdałam sobie sprawę, że pod wpływem smażenia, mięso jakoś tak się zniekształciło, że ukryło końcówki wykałaczek.

10 minut zajęło mi macanie po kurzych cyckach, w celu ustalenia, gdzie jest więcej drewienek….

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s